“Groeien door de focus op klantbeleving”

canvas

Over Minerva

Minerva Metrology and Calibration onderhoudt, repareert en kalibreert een breed scala aan hoogwaardige apparatuur. Zij doet dat voor meer dan 1000 internationale klanten in 69 landen. Minerva bedient veel klanten met hoge eisen, zoals Nationale Meet Instituten en hightech-bedrijven in de ruimtevaart, gas en olie en elektronica.

Aandacht voor marketing

Een aantal jaar geleden besloot Minerva meer aandacht te besteden aan marketing om de groeiambities te kunnen gaan realiseren.

Er werd een strategie, kernwaarden en merkbelofte ontwikkeld die werden doorvertaald en verwerkt in een website in vier talen.

Belofte maakt schuld

Ook  besloot Minerva samen te werken met Jasper van Bochove die zijn sporen heeft verdiend als marketing strateeg in de B2B markt. Hij zag mogelijkheden om de groei van Minerva te kunnen versterken door marketing hand in hand te laten gaan met aandacht voor klantbeleving. Marketing gaat immers in de kern over het creëren van beloftes. Echter, beloftes maken schuld. Klantbeleving gaat over het waarmaken van de beloftes die marketing doet. Een hoge klantbeleving maakt voor bedrijven het verschil, ook in de B2B markt.

Klantbeleving als focus

Henk de Lange, General Manager Minerva Metrology and Calibration vertelt: “Jasper heeft zich bij Minerva, naast vele andere marketing acties, vooral gericht op de klantbeleving. Dit was iets dat bij ons als MT en onze medewerkers niet zo leefde. 

Resultaat

Na een paar jaar luisteren naar de klant, teamsessies, gesprekken met medewerkers, processen aanpassen en hard werken is de klantbeleving bij Minerva enorm verbeterd.

Met mooi resultaat: Het jaarlijkse klantonderzoek in 2024 laat zien dat de beleving van Minerva door klanten op een cijfer van 8,6 ligt. De Net Promoter Score (NPS) is gestegen van +38 in 2019 naar +64 in 2024. Ongekend hoog voor B2B begrippen.

Bovendien worden de merkwaarden en de merkbelofte jaar op jaar beter herkend door de klanten van Minerva.  

Complimenten delen

Henk de Lange: “Door goed te luisteren naar onze klanten en gesprekken met onze medewerkers is iedereen nu doordrongen van het belang van onze merkbelofte.

Het is mooi te zien hoe klanten daarop reageren en onze medewerkers trots de complimenten die zij ontvangen met het team delen. Het bewijs dat Jasper er echt in geslaagd is klantbeleving tot vast onderdeel te maken van al onze processen en communicatie”.

Onderscheidende merkbelofte

“We merken dat Minerva zich in de internationale markt onderscheidt met haar merkbelofte. Ook onze NPS score is nu op een zeer hoog niveau. Daar zijn we trots op en is een indicator dat onze klanten zeer tevreden en loyaal zijn.

Regelmatig nieuwe klanten

We zien nu regelmatig nieuwe klanten binnen komen via mond-tot-mondreclame en onze website. Een teken dat we een gezonde en solide business hebben opgebouwd.”

Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek!

0 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Email